Pasta med marinerade kikärtor
En dag förra veckan hade jag tråkigt, och passade på att bläddra igenom massa kokböcker, och fastnade för ett särskilt recept. Boken Trattoria- om italiensk mat- är fantastisk. Hittade ett recept på marinerade kikärtor, vilket var mycket smidigt att göra.
Idag till middag gjorde jag spegetti med marinerade kikärtor, körsbärstomater, paprika och parmesan.
Marinerade kikärtor:
1 burk kikärtor
4 vitlöksklyftor
saften av 1 pressad citron
salt
peppar
persilja
chiliflakes
2-3 dl olivolja
1. Värm en ren glasburk och dess lock i ugnen på 100 grader i 15 min, så blir den steriliserad.
2. Stek kikärtor och krossade vitlöksklyftor ca 5 minuter på medelvärme. Krydda ordentligt med persilja, salt och peppar. Häll över kikärtorna i den varma burken, tillsammans med pressad citron. Fyll på med god olivolja och krydda med lite extra chiliflakes och svartpeppar. Sätt på locked och skaka om, låt stå i kylen tre dagar och marinera. Skaka varje dag!
Spagetti eller pasta mer marinerade kikärtor
100 g spagetti eller pasta per portion
6 körsbärs eller plommontomater
1 röd paprika
0,5 - 1 sats marinerade kikärtor
1,5 dl riven parmesan
olivolja
1. Koka upp pastavatten med 2 tsk salt i en kastrull, lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på paketet.
2. Skölj grönsakerna, dela tomaterna på mitten och strimla paprikan. Stek grönsakerna och kikärtor på medelvärme medan pastan kokar.
3. Häll av vattnet från pastan när den nästan är al dente, släng sedan i pastan i stekpannan och rör runt ordentligt så allt blandas. Tillsätt parmesanen, och rör om igen. Krydda med färsk svartpeppar, salt, rosmarin och färsk basilika. Låt steka lite till.
4. Servera med parmesan, pecorino eller fontinaost.
Idag till middag gjorde jag spegetti med marinerade kikärtor, körsbärstomater, paprika och parmesan.
Marinerade kikärtor:
1 burk kikärtor
4 vitlöksklyftor
saften av 1 pressad citron
salt
peppar
persilja
chiliflakes
2-3 dl olivolja
1. Värm en ren glasburk och dess lock i ugnen på 100 grader i 15 min, så blir den steriliserad.
2. Stek kikärtor och krossade vitlöksklyftor ca 5 minuter på medelvärme. Krydda ordentligt med persilja, salt och peppar. Häll över kikärtorna i den varma burken, tillsammans med pressad citron. Fyll på med god olivolja och krydda med lite extra chiliflakes och svartpeppar. Sätt på locked och skaka om, låt stå i kylen tre dagar och marinera. Skaka varje dag!
Spagetti eller pasta mer marinerade kikärtor
100 g spagetti eller pasta per portion
6 körsbärs eller plommontomater
1 röd paprika
0,5 - 1 sats marinerade kikärtor
1,5 dl riven parmesan
olivolja
1. Koka upp pastavatten med 2 tsk salt i en kastrull, lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på paketet.
2. Skölj grönsakerna, dela tomaterna på mitten och strimla paprikan. Stek grönsakerna och kikärtor på medelvärme medan pastan kokar.
3. Häll av vattnet från pastan när den nästan är al dente, släng sedan i pastan i stekpannan och rör runt ordentligt så allt blandas. Tillsätt parmesanen, och rör om igen. Krydda med färsk svartpeppar, salt, rosmarin och färsk basilika. Låt steka lite till.
4. Servera med parmesan, pecorino eller fontinaost.

Kommentarer
Trackback