Kycklingsoppa med asiatiska smaker
Lite halvförkyld som jag är, så körde jag på en smakrik och kryddig kycklingsoppa idag. Grönsakerna går bra att variera, idag hade jag i en burk vattenkastanjer, men bambuskott eller minimajs, eller varför inte paprika, går bra att använda istället.
Kycklingsoppa, 3-4 portioner:
1 burk kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
1 bit ingefära i tum-storlek
7 dl vatten
1 kycklingfilé
sambal oelek eller chiliflakes
1-2 tsk fisksås
1-2 tsk vinäger, pressad citron eller lime
2 tsk honung
salt
färsk basilika
1. Häll kokosmjölk i en kastrull och tillsätt buljong, och skalad och skivad ingefära. Värm på medelvärme tills kokosmjölken "smält".
2. Tillsätt vatten och låt det hela koka upp, strimla kycklingfilén och tillsätt den. Låt koka i minst 5 minuter.
3. Tillsätt fisksås, vinäger/citron/lime, honung och kryddorna. Salta eventuellt lite till om det behövs.
4. Häll upp soppan och servera eventuellt med lite extra pressad lime.
Kycklingsoppa, 3-4 portioner:
1 burk kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
1 bit ingefära i tum-storlek
7 dl vatten
1 kycklingfilé
sambal oelek eller chiliflakes
1-2 tsk fisksås
1-2 tsk vinäger, pressad citron eller lime
2 tsk honung
salt
färsk basilika
1. Häll kokosmjölk i en kastrull och tillsätt buljong, och skalad och skivad ingefära. Värm på medelvärme tills kokosmjölken "smält".
2. Tillsätt vatten och låt det hela koka upp, strimla kycklingfilén och tillsätt den. Låt koka i minst 5 minuter.
3. Tillsätt fisksås, vinäger/citron/lime, honung och kryddorna. Salta eventuellt lite till om det behövs.
4. Häll upp soppan och servera eventuellt med lite extra pressad lime.

Kommentarer
Trackback