Grönt är skönt- soppa med broccoli och ärtor

Hösten börjar sakta dra in, och då jag tycker bättre om våren kör jag på en riktigt ljusgrön soppa. Man behöver mixerstav eller en blender för att lyckas, sen är det bara att köra! Soppa är förresten ett av mina bästa tips på att hålla matbudgeten nere som student, det går att variera och soppa räcker länge. Så soup on!


Grön soppa med broccoli och ärtor:
Receptet ger 4 portioner.

6 potatisar
1 gul lök
1 broccolistånd (ca 200 g broccoli)
2 dl ärtor
1 hönsbuljongtärning
6 dl vatten
matolja
en burk creme fraiche(inte light!)
2-3 msk pressad citron eller vinäger
1-2 nypor chiliflakes
1-2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
 
1. Skala potatis och lök, skär i ganska små tärningar och lägg i en kastrull tillsammans med matolja. Fräs lök och potatis i några minuter på medelvärme, tillsätt sedan vatten och buljongtärning. Koka upp och koka i 5 minuter.
Efter fem minuter, lägg i broccoli och ärtor, låt koka ytterligare 5 minuter.
2. Ta av soppan från plattan, mixa den slät och mixa sen ner creme fraiche, citron och kryddorna.
3. Låt soppan koka upp igen, och tillsätt eventuellt mer citron eller salt och peppar.
4. Häll upp soppan i en fin tallrik, ringla över lite olivolja, krydda med nymalen svartpeppar och grovsalt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback