American pancakes

Amerikanska pannkakor är en storfavorit för mig, skulle kunna äta det varje dag! Baka dem helst i ett plättjärn, men har man inte det till hands så fungerar en vanlig stekpanna utmärkt! Receptet kommer från Icakuriren och blir brunch för två eller middag för en.

Amerikanska pannkakor:
2,5 dl filmjölk
1 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk matolja eller smält smör

bacon
sylt
smör
lönnsirap

1. Häll filmjölk och ägg i en skål och vispa sedan ihop det hela. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt matfett, rör om och låt smeten vila 10-15 minuter.
2. Stek pannkakorna på medelvärme till de får fin färg. Ett tips för att veta när de ska vändas är: när ovansidan börjar bli bubblig och torka, då är det dags att vända.
3. Servera varma med antingen lönnsirap och smör, eller bacon och hallonsylt. Eller alltihop!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback