American pancakes
Amerikanska pannkakor är en storfavorit för mig, skulle kunna äta det varje dag! Baka dem helst i ett plättjärn, men har man inte det till hands så fungerar en vanlig stekpanna utmärkt! Receptet kommer från Icakuriren och blir brunch för två eller middag för en.
Amerikanska pannkakor:
2,5 dl filmjölk
1 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk matolja eller smält smör
bacon
sylt
smör
lönnsirap
1. Häll filmjölk och ägg i en skål och vispa sedan ihop det hela. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt matfett, rör om och låt smeten vila 10-15 minuter.
2. Stek pannkakorna på medelvärme till de får fin färg. Ett tips för att veta när de ska vändas är: när ovansidan börjar bli bubblig och torka, då är det dags att vända.
3. Servera varma med antingen lönnsirap och smör, eller bacon och hallonsylt. Eller alltihop!
Amerikanska pannkakor:
2,5 dl filmjölk
1 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk matolja eller smält smör
bacon
sylt
smör
lönnsirap
1. Häll filmjölk och ägg i en skål och vispa sedan ihop det hela. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt matfett, rör om och låt smeten vila 10-15 minuter.
2. Stek pannkakorna på medelvärme till de får fin färg. Ett tips för att veta när de ska vändas är: när ovansidan börjar bli bubblig och torka, då är det dags att vända.
3. Servera varma med antingen lönnsirap och smör, eller bacon och hallonsylt. Eller alltihop!

Kommentarer
Trackback