Höstig tomatsoppa med risoni

Här kommer receptet på en enkel tomatsoppa- risoni är italiensk pasta som ser ut som riskorn, men det går lika bra med exempelvis stelline.
 
Tomatsoppa:
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
0,5 tsk socker
1,5 buljongtärningar, höns- eller grönsaksbuljong går bra
1 burk krossade tomater
6 dl vatten
1 dl risoni eller annan "sopp-pasta"
0,5-1 msk vinäger
svartpeppar
salt
basilika
 
1. Värm lite olivolja i en kastrull, finhacka lök och bryn den tillsammans med tomatpuré och socker.
2. Tillsätt buljongtärning och vatten, låt koka i 5 minuter. Häll sedan i pastan och koka enligt anvisningarna på paketet minus 2 minuter.
3. När det är två minuter kvar på pastan, krydda med salt, svartpeppar, vinäger, basilika och eventuellt chili.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback