Arrabiata med bacon

En liten tur till Italien- pasta arrabiata - en stofavorit! Enkelt, snabbt och mycket gott!
 
0,5 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 paket bacon
1 msk tomatpuré
chiliflakes
1 burk krossade tomater
1 dl pastavatten
salt
svartpeppar
 
pasta- penne, rigatoni eller fusili exempelvis
2-3 dl riven ost, gärna präst, cheddar eller parmesan
 
1. Bryn lök, vitlök, bacon och chiliflakes i olivolja. Stek till vätskan dunstat, häll i krossade tomater och låt koka 10 minuter.
2. Tillsätt lite av kokvattnet från pastan och koka några minuter till, krydda och blanda sedan med den kokta pastan. Vänd ner riven ost och låt den smälta med den varma pastan.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback